ingredience: 1kg brambor, olej, /sádlo/, vejce, 1kg hladké mouky, 1kg krupice, špetka soli
postup:
- Na předem připravený vál nasypeme hladkou mouku, do které nastrouháme uvařené oloupané brambory.
- Po nastrouhání brambor, přidáme vejce, špetku soli.Vše zpracujeme v těsto, které se nebude lepit.
- Takto připravené těsto necháme 1 hodinu odležet.
- Odpočinuté těsto rozválíme na vále asi na 1cm, potřeme připraveným olejem nebo rozpuštěným sádlem až k okrajům.
- Po té dáme krupici po celé ploše.Nebojíme se toho.Na krupici přidáme ještě cukr,na celou plochu.
- Vše sbalíme do velké rolády a okraje dáme pod roládu,aby nevytekl olej s náplní.
- Předáme na vymazaný plech a potřeme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 250 C asi na 1 hodinu.