V těhotenství a při kojení zapomeňte na syrové maso‚
zkuste náhražky (cca 3-4 porce).
Tatarák z paštiky
Ingredience: na topinky: chleba, olej: trochu, omáčka sojová: 1 lžíce, sůl a pepř podle chuti, kečup: 1/2 hrnku, hořčice plnotučná: 1 lžíce, paštika: 1, cibule nadrobno nakrájená: 1, česnek: 6 stroužků, olej olivový: 3 lžíce, kmín drcený: 1/2 lžičky, paprika sladká: 1/2 lžičky, worcesterská omáčka: 1 lžíce.
Tatarák z brambor
1 dl oleje, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, 1 jemně nakrájená cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, nakonec 3 uvařené brambory.
Tatarák ze salámu
Salám (měkký) cca 250g, cibule – jedna menší, kečup – 1/2 pol. lžíce, hořčice plnotučná – 1/2 pol. lžíce, wortchestr – pár kapek, pepř- špetka.
Můžeme ještě přizdobit strouhaným sýrem‚ paprikou‚ rajčetem‚ petrželkou‚ prostě co dům dá.