Posted on

Suroviny:

100 g bílých fazolí, 100 g cizrny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 3 stroužky česneku, sůl, petrželka na ozdobu nebo jiné bylinky, 1 mrkev.

Postup:

Fazole a cizrnu si přes noc namočíme do studené vody. Ráno vodu scedíme a dáme vařit s novou vodou. Uvaříme doměkka. Na pánev si dáme máslo a orestujeme cibulku dozlatova, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Vmícháme do uvařených fazolí a cizrny a provaříme. Přidáme nastrouhanou mrkev. Ochutíme solí a česnekem, dozdobíme petrželkou nebo jinými bylinkami. Kdo má rád, můžete rozmixovat. Polévka je velice jemná a chutná i dětem. Pokud jsou v polévce kousky cizrny, děti by to mohlo odradit. Takto ji sní bez problémů. Luštěniny patří do jídelníčku celé vaši rodiny. Vyzkoušejte a určitě si všichni moc pochutnáte.

Leave a Reply