Suroviny:
Budeme potřebovat: jednoho králíka (nebo králičí zadek), sůl, kmín, jedna malá cibulka, 50 g másla, 50 g slaniny, 3 celé pepře, 3 stroužky česneku, plnotučná hořčice.
Postup:
Odblaněné maso opláchneme, osušíme, proložíme na nudličky nakrájenou polovinou slaniny a potřeme česnekem utřeným se solí. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, trochu vyškvaříme, přidáme jemně nasekanou cibulku, máslo a osmahneme. Vložíme připravené králičí maso a po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem, přidáme kmín, pepř, potřeme králíka hořčicí a pečeme v troubě na 180 C.
Během pečení maso obracíme, podléváme vývarem nebo horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy celý pepř.
Protože je králičí maso trochu suché, můžeme králíka péci s kouskem vepřového bůčku, obě masa i šťáva tak dostane výraznější chuť. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.