Posted on
Nepečený srnčí hřbet
Nepečený srnčí hřbet

Ingredience:

150 g cukru krystal

1 ztuženy tuk Omega

1 Tatra Salko

1 a 1/2 balení neslazených burisonů

10 g nasekané 70% čokolády

10 g oloupaných vlašských ořechů

15 g libovolného kandovaného ovoce nebo sušených hrozinek

Postup:

Z cukru krystal připravíme karamel. V hrnci rozpustíme Omegu se Salkem a mícháme, dokud se ingredience nespojí. Poté směs přilijeme do karamelu. Všechno promícháme a nalijeme do mísy, ve které jsou burisony smíchané s nasekanou čokoládou, ořechy a kandovaným ovocem nebo hrozinkami. Mícháme tak, aby všechny burisony a ostatní přísady byly obalené karamelovou hmotou. Pak necháme asi 10 minut odstát. Hmotu vložíme do formy srnčího hřbetu, která je vystlaná potravinářskou folií, a dobře upěchujeme. Zabalíme a dáme do chladničky ztuhnout a potom podle potřeby krájíme na plátky.

Tento dezert je velmi chutný, když se nechá pár dnů uležet a burisony změknou.

Leave a Reply