Ingredience:
150 g cukru krystal
1 ztuženy tuk Omega
1 Tatra Salko
1 a 1/2 balení neslazených burisonů
10 g nasekané 70% čokolády
10 g oloupaných vlašských ořechů
15 g libovolného kandovaného ovoce nebo sušených hrozinek
Postup:
Z cukru krystal připravíme karamel. V hrnci rozpustíme Omegu se Salkem a mícháme, dokud se ingredience nespojí. Poté směs přilijeme do karamelu. Všechno promícháme a nalijeme do mísy, ve které jsou burisony smíchané s nasekanou čokoládou, ořechy a kandovaným ovocem nebo hrozinkami. Mícháme tak, aby všechny burisony a ostatní přísady byly obalené karamelovou hmotou. Pak necháme asi 10 minut odstát. Hmotu vložíme do formy srnčího hřbetu, která je vystlaná potravinářskou folií, a dobře upěchujeme. Zabalíme a dáme do chladničky ztuhnout a potom podle potřeby krájíme na plátky.
Tento dezert je velmi chutný, když se nechá pár dnů uležet a burisony změknou.