Posted on

Nastávající maminky. Chcete zdravě mlsat, připravte si tyto ovesné sušenky.

 24 sušenek o průměru 5 cm

Suroviny:

tuk na potření plechu

10 vypeckovaných datlí

6 lžic koncentrátu ovocné šťávy

2 lžíce rostlinného oleje

1 a ½ šálku ovesných vloček

1 šálek rozinek

¼ až ½ šálku sekaných ořechů

¼ až ½ lžičky mleté skořice

1 bílek

Příprava:

Troubu rozehřejeme na 170 C. Plecha na pečení potřeme tukem.

V malém rendlíku smíchejte datle a kocentrát ovocné šťávy. Uveďte do varu a při mírné teplotě nechte si 15 minut zvolna vařit, dokud není ovoce měkké. Vložte směs do mixéru nebo do robotu a důkladně ji rozmixujte. Potom ji nalijte do mísy, přidejte olej, ovesné vločky, rozinky, sekané ořechy a skořici a smíchejte.

V jiné míse ušlehejte vaječný bílek. Lehce ho vmíchejte do předchozí směsi. Lžící dávejte hmotu na plech tak, aby mezi jednotlivými sušenkamai byla mezera asi 5 cm.

Pečte 10 až 12 minut dozlatova.

 Varianta s čokoládou:

Vynechejte skořici a rozinky a přidejte ½ šálku nahrubo nasekané kvalitní hořké čokolády s vyšším obsahem kakaa.

Leave a Reply