Posted on

Suroviny:

nové brambory, zelené bylinky dle libosti (petrželka, pažitka, bazalka), olivový olej, sůl, stroužek česneku (nebo 1/2 lžičky sušeného)

Postup:

Brambory umyjeme, nakrájíme i se slupkou a poklademe na plech podložený pečícím papírem. Mezitím si připravíme bylinkovou marinádu, kterou tyto brambory před pečením potřeme.

Příprava bylinkové marinády je velmi jednoduchá. Přibližně do poloviny hrnku nadrobno nasekáme jednotlivé bylinky, přidáme utřený stroužek česneku (nebo sušený), špetku soli. Dále přidáme olivový olej, ale jen tak, aby nám vznikla dobře roztiratelná směs. Touto směsí brambory zvrchu potřeme. Pečeme asi 15 až 20 minut při 150°C do doby, dokud nejsou brambory měkké a dozlatova upečené.

Brambory lze, kromě jakožto přílohy k masu, podávat i samostatně. Pečené brambory pak namáčíme do tvarohové pomazánky a podáváme se zeleninovou přílohou.

(Tvarohovou pomazánku uděláme smísením tvarohu, nasekané pažitky, nakrájených ředkviček na plátky a dochutíme špetkou solí).

Leave a Reply