V obchodech dnes koupíme jablka krásná, velká a přitom úplně bez chuti…
Jablíčka ze zahrádky od babičky mají sice svraštělou slupku a nemohou se většinou srovnat vzhledem s jablky v obchodě, avšak jejich lahodná chuť je jedinečná.
Dá se tedy říct, že zakladatelem biopotravin, byli naši prarodiče, kteří si doma pěstovali ovoce i zeleninu, též chovali domáci zvířata.
Při výrobě biopotravin se nesmí používat pesticidy ani umělá hnojiva. Spoléhá se na úrodnou zem.
Zvířata jsou chována bez podávání léků a antibiotik, bez geneticky modifikovaných produktů (např. geneticky upravovaná soja). Volně se pasou a můžou se tak chovat přirozeně a k ustájení mají dostatek prostoru.
Cena značí kvalitu
Mnoho lidí by si rádo kupovalo biopotraviny, ale většinou je odradí vyšší cena. Na druhé straně tato cena odpovídá kvalitě.
Biopotraviny chutnají mnohem lépe, jsou čisté a živé, obsahují maximum množství blahodárných látek a minimum přidané chemie. Do ceny také musíme započítat fakt, že výrobci biopotravin zároveň přispívají k ochraně přírody, zvyšují přirozenou úrodnost půdy a zajišťují lepší život pro hospodářská zvířata. Tím, že biopotraviny jíme, vlastně přispíváme k životu v lepším prostředí.