Výběr prvního pokrmu, který svému dítěti dáte, byste měli pečlivě zvážit a zamyslet se nad ním. Většina brožur, které jsou k dostání u pediatrů nebo v lékárnách, radí začít s vařeným bramborem nebo mrkví, které následně rozmačkáme na kašičku. Pro dítě a jeho tělíčko je podstatně lepší sáhnout po něčem, kde obsažené vitamíny, enzymy a chuť, nejsou znehodnoceny vařením. Tepelnou přípravou nad 40 stupňů Celsia jsou důležité vitamíny a enzymy nenahraditelně zničeny, v lepším případě značně zredukovány. Proč tedy nenabídnout děťátku neupravovaný čerstvý pokrm, ze kterého bude mít víc jak po chuťové stránce, tak po výživové. Nejjednodušší je zeleninu, kterou by mělo stravování začínat, odšťavnit, tekutá konzistence se totiž blíží konzistenci mateřského mléka a je tím pádem pro dítě přirozenější a příjemnější než kašovitá. Můžete sáhnout po mrkvi nebo třeba po okurce, vaše maličké už vám ukáže, co mu nejvíc chutná.