Posted on

Suroviny:

Těsto: 400 g hladké mouky, 1 kostka droždí, 5 dkg cukru, 250 ml vlažného mléka, 100 g másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronovou kůru z jednoho citronu.

Náplň:

1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krystal, 300 ml mléka

9 švestek, moučkový cukr na posypání, trochu ropuštěného másla na potření

Drobenka: 50 g másla, špetka skořice, 3 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce moučkového cukru

 

Postup:

Všechny suroviny na těsto zpracujeme, necháme kynout asi 45 minut. Mezitím si připravíme puding, trošku hustší.

Vykynuté těsto rozválíme na obdélník velikosti 30×40 cm. Těsto by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme při jeho zpracování ještě trochu másla.

Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Ten rozkrájíme na 18 stejných koleček, rozložíme na plech a v každém uděláme důlek. Do každého důku dáme trochu pudingu a půlku švestky, posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 C.

 

Leave a Reply