Posted on

Suroviny na buchtu:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka

Suroviny na tvarohovou náplň:

500g tvarohu, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru krupice, 250 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudingu, borůvky

Postup:

Všechny suroviny na buchtu, kromě kakaa a 2 lžic mléka, smísíme a vymícháme do hladka. V druhé nádobě si připravíme tvarohovou hmotu, do které mléko lijeme postupně tak, aby náplň nebyla řidká ani polotuhá. Konzistenci poznáte tak, že je tekutá, ale neteče, po míse se spíše táhne.

Vezmeme 2/3 buchtového těsta a nalijeme jej do pekáče. Pekáč jsme před nalitím buď vyložili pečícím papírem anebo vymazali a vysypali moukou). Na toto těsto nalijeme tvarohovou mouku a rovnoměrně poklademe borůvkami. Zbylou část tj. 1/3 buchtového těsta obarvíme kakaem a mlékem a nalijeme na borůvky.

Pečeme v předehřáté troubě přibližně na 200 oC po dobu 30 minut.

Leave a Reply