Posted on

K Velikonocům rozhodně patří nejen sladké pokrmy jako je beránek a mazanec, ale také různé varianty pokrmů z vajec. Nám doma velice chutnají plněná vajíčka bylinkovým krémem. Nejen že si tuto chuťovku můžete připravovat na Velikonoce, ale i když Vám třeba přijde návštěva. Ta určitě ocení výbornou chuť. U nás mají tyto vejce vždy úspěch. Co k tomu vlastně potřebujete?

Suroviny:
10 vajec, 5 lžic majonézy, sůl, mletý pepř, trochu drceného kmínu,1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce zakysané smetany, čerstvé bylinky – bazalka, petržel, řeřicha, kopr, co máte rádi a co je k dispozici, cherry rajčátka a papriku na ozdobení.

Postup:
Uvaříme si vejce, oloupeme, osušíme. Vejce rozpulte. Žloutky vyndejte a vložte do misky, přidejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, osolte, opepřte, a nakonec dejte trošku drceného kmínu. Utřete do jemného krému. Nakonec vmíchejte nasekané bylinky. Záleží, jaké máte rádi. Náplň dejte do igelitového nebo cukrářského sáčku a nastříkejte do vaječných bílků. Dozdobte cherry rajčátky, paprikou. Je to výborné.

Tento recept najdete v novém Velikonočním speciálu, který si můžete zdarma stáhnout zde: http://www.nasebatole.cz/?page_id=4497

 

Leave a Reply