Právě v těhotenství by se měla žena stravovat co nejlépe, nejpravidelněji a nejpestřeji.
Měly by být zachovány poměry všech živin, vitamínů, minerálů a stopových prvků. To znamená 50 – 55% sacharidů. Nejedná se ale o klasický bílý cukr, ale o cukry obsažené v ovoci a zelenině. Další složku potravy tvoří tuky, ty by měly tvořit 25 – 30% potravy.
Poslední část tvoří 15 – 20% bílkovin, které jsou nejvíce zastoupeny v mase.
Žena by měla jíst alespoň 5× denně. Protože zejména ke konci těhotenství se porce zmenšují a žena pociťuje méně častěji pocit hladu, měla by si i přesto příjem jídla hlídat a nijak ho kvůli obavě ze ztloustnutí neomezovat. Přesto by se ale ženy měly během těhotenství vážit a svou váhu si poznamenávat.
Za celou dobu těhotenství by neměl být ženin váhový přírůstek více než 18 kilogramů. Některé potraviny je lepší během těhotenství omezit nebo zcela vynechat. Jde o různé druhy a koření. Není také zcela vhodná čokoláda, slazené limonády a další potraviny plné prázdných kalorií.
Pokud žena nějaké potraviny nesnáší nebo jí nechutnají, neměla by se jimi stravovat během těhotenství, přestože mohou být zdravé a prospěšné.